Amerikanci 50 godina nisu bili ovoliko NESREĆNI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci 50 godina nisu bili ovoliko NESREĆNI

  Ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama su najnesrećniji u poslednjih 50 godina, pokazalo je istraživanje na Univerzitetu u Čikagu.

  Otkriveno je da samo 14 odsto odraslih Amerikanaca kaže da su veoma srećni, što je manje od 31 odsto koji su to tvrdili 2018. godine.

  Te godine, 23 odsto je reklo da su se često ili ponekad osećali izolovano poslednjih nedelja. Sada, to kaže 50 odsto njih, prenosi AP.

  Istraživanje, sprovedeno krajem maja, nastavak je studije koja traje već skoro pola veka i prikuplja podatke o stavovima i ponašanju Amerikanaca barem svake druge godine od 1972.

  Procenat onih koji se smatraju veoma srećnima nikada nije bio ispod 29 odsto u toj anketi.

  Danas je javnost manje optimistična u pogledu poboljšanja životnog standarda za nove generacije nego što je to bio slučaj u poslednjih 25 godina.

  Samo 42 odsto Amerikanaca veruje da će životni standard njihove dece biti bolji kada dođu u njihove godine, dok je 2018. godine to smatralo 57 odsto ispitanika.

  Otprilike dvostruko više Amerikanaca reklo je da su usamljeni u poređenju sa 2018. godinom, što nije iznenađujuće imajući u vidu mere izolacije u pokušaju da se obuzda širenje korona virusa, a takođe je došlo do pada zadovoljstva društvenim aktivnostima i vezama, prenosi agencija.

  U poređenju sa 2018. godinom, skoro duplo više Amerikanaca kaže da su ponekad ili često osećali nedostatak druženja (45 odsto prema 27 odsto) i da su se osećali izostavljenim (37 odsto prema 18 odsto) u poslednje četiri nedelje.

  Većina intervjua u novoj anketi je završena pre smrti Džordža Flojda, koja je dovela do protesta širom SAD i globalnoj diskusiji o rasizmu i policijskoj brutalnosti, pridodajući osećaju stresa i usamljenosti s kojima su se Amerikanci već suočavali zbog epidemije koronavirusa, zaključuje AP.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE