Amerikanci preuzimaju Budvansku rivijeru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikanci preuzimaju Budvansku rivijeru

  Strateks Grupa (Stratex Group) planira da za nekoliko godina preuzme kontrolu nad Budvanskom rivijerom, najvećom crnogorskom turističkom kompanijom, u kojoj trenutno ima udeo od 30 posto, najavio je vlasnik te kompanije Nil (Neil) Emilfarb.

  Prema njegovim rečima, Budvanska rivijera je vlasnik luksuznog Svetog Stefana, koji crnogorska vlada, koju vodi Milo Đukanović, želi da zadrži u svom vlasništvu.

  “Ideja je da se privatizuje vladin udeo u Budvanskoj rivijeri i podeli kompanija. Vlada bi zadržala Sveti Stefan, a mi bi mogli da preuzmemo kontrolu nad ostatkom”, rekao je Emilfarb u razgovoru za Glas Amerike.

  On je ocenio da Crna Gora ima veliki potencijal da postane prvoklasna destinacija i da Stratex grupa planira niz projekata na cnogorskom primorju, ali i na severu.

  “Uložili smo mnogo u Crnu Goru i potrebna nam je veća američka podrška, više investicija, turista. Ako američki senatori i kongresmeni pokažu zanimanje za Crnu Goru, to bi bio podsticaj za Amerikance i druge investitore da dođu u tu zemlju. Crna Gora postaje poznata i uskoro će, nadam se, postati članica NATO”, naveo je Emilfarb.

  “Crna Gora je mlada zemlja u kojoj postoji veliki broj prilika za ulaganje, jer je reč o destinaciji u usponu. Kao što se, na primer, Kuba sada otvara i pruža velike prilike za investitore, isti slučaj je sa Crnom Gorom. Ne vidim da postoje politički, već samo uobičajeni poslovni rizici”, rekao je Emilfarb.

  Strateks u oktobru očekuje početak realizacije još jednog velikog projekta, proširenja i modernizacije marine u Budvi, u saradnji s Dogusom, jednom od najvećih turskih kompanija koja je vlasnik 15 marina na Sredozemlju i ima veliko iskustvo u tom poslu.

  Hotelska grupa Budvanska Rivijera, sa svojih 3800 kreveta, najveća je turistička kompanija u Crnoj Gori. Budvanska Rivijera upravlja i posluje sa šest hotela, a u svom sastavu ima i hotele Sveti Stefan i Miločer, koji su od 2007. godine pod 30-godišnjim zakupom kompanije Adiratic Properties i poznatog svetskog brenda Aman Resorts.

  Izvor: Poslovni.hr

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE