Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Premijerka ODGOVORILA na navode o NAKNADI uz račune za gas, struju i gorivo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Vlada nije razmatrala povećanje cene struje, gasa i goriva.

Ona je to rekla odgovarajući na pitanje povodom pisanja medija o uvođenju novih nameta za unapređenje energetske efikasnosti, ali je istakla da država mora da se bavi tim problemom, jer je „izuzetno energetski neefikasna“.

„Energetska efikasnost je nešto što ćemo morati da pojačamo“, kazala je predsednica Vlade novinarima i dodala da će javnost biti obaveštena o tim nametima kojima se Vlada Srbije još nije bavila.

Po njenim rečima, energetska efikasnost se u različitim zemljama sprovodi na različite načine i za to moraju da se izdvoje značajna sredstva.

„Energetska efikasnost je nešto što je jednako izgradnji novih energetskih objekata. Da li ste jedan kilovatčas uštedeli ili napravili, jednaka je stvar“, rekla je Brnabić.

To što je Srbija „izuzetno energetski neefikasna zemlja“, rekla je Brnabić, „posledica je toga što imamo najjeftiniju električnu energiju u Evropi, koja je značajno subvencionisana, pa kroz istoriju nismo morali da se učimo energetskoj efikasnosti“.

List „Politika“ preneo je da od avgusta potrošače gasa, struje i goriva u Srbiji očekuje novo poskupljenje zbog uvođenja novog nameta za unapređenje energetske efikasnosti.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE