Analiza CRTA: Na TELEVIZIJAMA niko kao Vučić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Analiza CRTA: Na TELEVIZIJAMA niko kao Vučić

  Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u martu je pripalo 40 odsto ukupnog “političkog” vremena u informativnim emisijama televizija sa nacionalnom frekvencijom, pokazuje analiza Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA).

  Za predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u martu je bilo rezervisano 40 odsto ukupnog vremena opredeljenog za političke aktere, te je tako on bio skoro svaki drugi sagovornik u televizijskim vestima, što je nastavak višemesečnog trenda.
  “Nezavisno od zastupljenosti u programima centralnih informativnih emisija, Vučić se u martu u proseku svakog dana, odnosno 29 puta za 31 dan, obraćao uživo građanima putem medija što je najviše u poslednjih šest meseci.
  CRTA je zabeležila da je Vučić u martu tri puta gostovao u televizijskim emisijama u trajanju od sat do dva i po sata i da se još 26 puta obraćao uživo putem direktnih uključenja sa različitih skupova koja su proseku trajala po 30 minuta”, stoji u analizi.
  Trend višemesečne dominantne zastupljenosti stranaka u vlasti u centralnim informativnim emisijama televizija sa nacionalnom pokrivenošću nastavio se i tokom marta, ali uz značajan porast negativnog izveštavanja o opozicionim strankama, konstatuje se u analizi.
  CRTA konstatuje da su ovi nalazi još jedan pokazatelj nepostojanja političkog pluralizma u medijima sa nacionalnom pokrivenošću.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE