Anketa još traje, a Vlada i Grad Beograd već oformili radnu grupu za Stari savski most - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Anketa još traje, a Vlada i Grad Beograd već oformili radnu grupu za Stari savski most

Iako anketa u kojoj gradske vlasti pitaju građane šta će se desiti sa Starim savskim mostom, još traje, Vlada Srbije i Grad Beograd već formiraju posebnu Radnu grupu za podršku izgradnje novog mosta preko reke Save.

Grupom predsedava potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, a članovi su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članovi stručnih službi Grada Beograda, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Republičke direkcije za imovinu, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Potpredsednica Mihajlović istakla je da je novi most preko Save projekat od velikog značaja ne samo za Grad i da je reč o kompleksnom projektu koji uspešno treba realizovati.

“Očekujem da Reviziona komisija u najskorijem roku pregleda idejni projekat, da se potom finalizuje projektno-tehnička dokumentacija i krene u izgradnju novog mosta i pristupnih saobraćajnica. Stari most preko Save biće sačuvan jer je reč o kulturnom dobru i zato se mora voditi posebno računa o njegovoj demontaži“, rekla je Mihajlovićeva.

Da podsetimo, Na sajtu Grada Beograda danas je objavljena anketa u kojoj sugrađani mogu da glasaju o budućnosti Starog savskog mosta. Pred Beograđanima su dve varijante rešenja šta će biti sa ovom konstrukcijom pošto se krene u izgradnju novog mosta preko Save. Anketa traje do 15. decembra, a anonimnost je zagarantovana.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE