Apel jednog privrednika: Prestanite da SVAKODNEVNO izveštavate o koroni

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Apel jednog privrednika: Prestanite da SVAKODNEVNO izveštavate o koroni

  Epidemija koronavirusa u svakodnevnu rutinu mnogih uvela je slušanje konferencija kriznih štabova na kojima se iznose brojevi obolelih, preminulih, hospitalizovanih. Međutim, izveštavanje o koronavirusu u poslednje vreme poprima senzacionalistički momenat, smatra hrvatski preduzetnik i član udruženja Glas poduzetnika Hrvoje Bujas.

  Kako on navodi, vreme je da prestane senzacionalističko izveštavanje o koroni, na dnevnoj bazi i u svim medijima.

  “Dovoljan kanal je zvanična stranica i po potrebi nacionalna televizija, ove “predstave” stožera treba da prestanu”, smatra Bujas.

  Kako on objašnjava, u poslednje vreme značajno je manji broj umrlih od virusa, “više ih je (nažalost) od raka ili čak saobraćajnih nesreća”.

  “Da, treba da čuvamo naše zdravlje, da održavamo distancu i da dezinfikujemo ruke i stvari i inače, a naravno da visoko rizične grupe kao i do sada moraju da paze na sebe. Ipak, ugrožavanje našeg poslovanje i naše slobode mora da prestane, a racionalno i razumno i odgovorno postupanje SVIH mora da postane naš novi put”, ocenjuje Bujas.

  Bujas se ovom objavom osvrnuo na reči hrvatskog molekularnog biologa Ivana Đikića, koji je u nedavno zaključio da svakodnevno brojenje i objavljivanje broja novozaraženih možda nije najbolji pristup u ovoj fazi pandemije.”Samo brojevi zaista utiču na ljude i na njihovu psihu i mislim da to može da se promeni brzo i mislim da bi bilo pametnije da imamo određena generalnija obaveštavanja javnosti”, rekao je u Đikić, predlažući nedeljnu objavu broja novoobolelih kao alternativu.

  Izvor: BIZlife, Index

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE