APEL noćnih klubova: Preti nam gašenje, vladine mere NEDOVOLJNE - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  APEL noćnih klubova: Preti nam gašenje, vladine mere NEDOVOLJNE

  Grana ugostiteljstva koja se odnosi na barove i klubove će se ugasiti bez konkretne pomoći države direktno privrednim subjektima, ali i ukoliko se lokalima ne omogući da rade u punom kapacitetu, saopštilo je Udruženje barova i klubova.

  Oni naglašavaju da ova grana privrede zapošljava 14.000 stalno i honorarno zaposlenih.

  U saopštenju koje su potpisali vlasnici 43 kluba i noćna bara i podseća se i da barovi i klubovi u Srbiji, koji donose milione evra na godišnjem nivou što kroz namete, što kroz direktan uticaj na privlačenje turista iz instranstva, zbog pandemije koronavirusa ne rade više od dva meseca.

  Njihov pad prihoda je 100 odsto, pa nisu u mogućnosti da isplate mesečne obaveze.

  „Mera pomoći od tri plate zaposlenima koju je država donela, a koja je mahom prihvatana bez otpuštanja zaposlenih, jednostavno nije dovoljna da ova grana opstane i izdrži do oktobra, kada će potencijalno klubovi i barovi moći da počnu da rade u punom kapacitetu i ostvare značajnije prihode. Naravno, pod pretpostavkom da se virus ne vrati u drugom talasu”, navedeno je u saopštenju.

  Smatraju da je do sada izostala adekvatna pomoć za ovu specifičnu branšu, odnosno ljude koji su uložili novac, trud i višedecenijsko iskustvo u granu koja direktno i najviše generiše turizam u Beograd i Srbiju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE