Autoput kroz Crnu Goru "probija" budžet

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Autoput kroz Crnu Goru “probija” budžet

  Prema projekcijama crnogorskog Ministarstva finansija, dodatni troškovi na autoputu Bar – Boljare iznosiće čak 95 miliona evra.

  To je za 15 miliona više od iznosa kojim barata tamošnje Ministarstvo saobraćaja i koji je čelnik tog resora Osman Nurković više puta spominjao, prenose crnogorski mediji.

  On je više puta kazao, a poslednji put polovinom decembra prošle godine, da je ugovorom predviđeno da cena radova može da se uveća deset odsto, odnosno za 80 miliona evra, piše Dan.

  Tada je kazao i da će aneks sa kineskom kompanijom CRBC potpisati do Nove godine, što se nije desilo. Prema pouzdanim informacijama Dana, aneksa neće biti do marta, jer su vodeći ljudi CRBC sada na odmoru zbog Kineske nove godine.

  Iznos od 95 miliona evra Ministarstvo finansija je navelo u dokumentu Program ekonomskih reformi (PER) od 2019. do 2021. godine, koji se šalje Evropskoj komisiji.

  “U okviru projekcija za 2020. godinu, koje se odnose na nedostajuća sredstva, uključeni su i mogući dodatni troškovi za izgradnju auto-puta u vrednosti od 95 miliona evra”, piše u dokumentu koji je Vlada nedavno usvojila.

  Rok za izgradnju prioritetne dionice autoputa Bar-Boljari od Smokovca do Mateševa ističe 11. maja i Vlada bi do tog datuma trebalo da ugovori sa Kinezima sve u vezi sa dodatnim radovima.
  [preporucene_vesti ids=”318752″]

  Izvor: SEEbiz

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE