Autoput neće preko zemljišta Al Dahre

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Autoput neće preko zemljišta Al Dahre

  Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da još nije poznata trasa autoputa Beograd – Zrenjanin, ali je istakla da se ta saobraćajnica neće graditi na zemljištu koje je kupila kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Ona je novinarima kazala da projektno-tehnička dokumentacija za taj put nije završena, jer tender koji je Pokrajina Vojvodina raspisala nije uspeo, ali je potvrdila da će se autoput Beograd-Zrenjanin graditi.

  “U Vladi Srbije postoji rešenje o radnoj grupi sa kineskom kompanijom Šandong o tome da se radi na projektu izgradnje puta između Beograda i Zenjanina. Jasno je da nam autoput tu treba. Sada čekamo da se raspiše novi javni poziv i da se razgovara i razmatra trasa”, kazala je Mihajlović.

  Dodala je da se i unutar Ministarstva saobraćaja razmatra kuda bi trasa mogla da prođe, ali misli da je još uvek rano da se o tome govori, dok stručnjaci, koji pobede na tenderu, vladinoj radnoj grupi ne daju predlog trase.

  Na pitanje novinara na koji način se može izbeći da trasa prođe preko zemljišta Al Dahre, Mihajlović je navela da autoput “ne može da ide kroz to zemljište”.

  “Ne može autoput da ide istom trasom kojom terenutno ide put do Zrenjanina i koji sad ide kroz to zemljište Al Dahre”, rekla je ona i dodala da je za autoput potreban veliki prostor i da to svakako neće biti preko zemljišta koje je kupila Al Dahra.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE