Bafet o berzama u doba korone: „Ovo nisam video NIKAD U ŽIVOTU"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bafet o berzama u doba korone: „Ovo nisam video NIKAD U ŽIVOTU”

  Jedan od najpoznatijih svetskih investitora i šef američkog konglomerata Berkshire Hathaway Voren Bafet u intervjuu za MarketWatch rekao je da „ovakve trendove na svetskim berzama nije video 89 godina”, odnosno otkako je živ.

  Na pitanje novinara „šta se to događa na Vol Stritu?” kroz smeh je odgovorio da je „sve moguće doživeti na berzama ako se dovoljno dugo zadržiš”.

  Povukao je paralelu između trenutne panike na Vol Stritu sa onom iz 1987. godine kada su naglo i neočekivano, u događaju snanom kao „Crni ponedeljak”, svetske berze izgubile 1,7 milijardi dolara.

  Investitore je savetovao da sada prate berze „iz sekunde u sekundu” jer svaka vest ima dramatičan uticaj na rast ili pad cena deonica.

  Vrednost njegove kompanije Berkshire Hathaway procenjuje se na 128 milijardi dolara. a prošle nedelje je za 45,3 miliona dolara kupio deonice jedne od najvećih američkih aviokompanija Delta Air Lines i trenutno drži udeo od 11 odsto u kompaniji.

  Iako su neki analitičari ovaj potez smatrali rizičnim smatrajući da aviokompanije neće da se oporave od krize još dugo, on smatra da bi one mogle da budu dobra dugoročna investicija.

  Izvor: Novac.hr/Market Watch

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE