BAGATELA: Grci prodaju HOTELE po ceni stana u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BAGATELA: Grci prodaju HOTELE po ceni stana u Beogradu

  Od 10 grčkih hotela trenutno su, u proseku, otvorena tri. Ovome je “kumovala” odluka grčkih vlasti da selektivno otvori granice, a onim hotelijerima koji su ostali zaključani dali su novac “po sobi” od 800 do 1.500 evra, u zavisnosti od broja zvezdica.

  Trenutno je u Grčkoj počeo drugi talas rasprodaje hotela, posle prolećnog. Veliki broj tada ponuđenih hotela i sada se nudi, ali su cene niže.

  Tako sada kupci mogu da biraju porodične hotele već od 150.000 evra, koliko košta stan u centru Beograda. Za toliko se, recimo, prodaje hotel u Nea Vrasni blizu mora sa četiri sobe i velikim apartmanom.

  Za 300.000 evra može da se bira i hotel i mesto. Za taj novac se prodaje veliki broj objekata na Halkidikiju, Krfu, Lezobosu, pa i Peleponezu, počevši od mondenskog Naflija, dok su u manjim mestima oko Sparte objekti po 200.000 evra.

  Kupac sa pola miliona evra je “pravi kralj” i može da razmišlja, čak, i o Santoriniju. Na ovom ostrvu, gde letuju bogataši, može da se pazari hotel 40 metara udaljen od plaže za 420.000 evra.

  Zanimljivo je da se i u samoj Oji, gde se naplaćuje i zalazak sunca, luksuzan hotel sa superior apartmanima u tradicionalnoj gradnji prodaje za  800.000 evra. Ova cena je nezamisliva, jer se hotel nalazi na kaskadi, sa bazenom koji ima pogled na more i do ove godine je noćenje naplaćivao 400 evra, a radio je 220 dana godišnje i bio popunjen 95 odsto!

  Zašto grčki hotelijeri prodaju objekte?

  Najbolji odgovor može da pruži Britanac Bendžamin Vili Blek koji je 2016. godine kupio hotel na Kritu koji ima 26 soba. On je od grčke države uzeo 800 evra po sobi, zaposlene poslao kući i zaključao objekat.

  „Nisam otvorio hotel jer su turisti koji dolaze u Grčku nezadovoljni ovogodišnjom uslugom koja je puna higijenskih ograničenja, nema noćnog provoda, a ostrvo je puno praznih kafića i radnji, pa noću svuda vlada mrak i to ne liči na Krit koji očekuju – rekao je Bendžamin za “Greek Reporter”

  Izvor: Magazin Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE