Bajka o najbogatijoj porodici na svetu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bajka o najbogatijoj porodici na svetu

  Posle Volmartove objave o najboljim rezultatima u prodaji u poslednjih deset godina i rasta vrednosti deonica kompanije za deset posto, bogatstvo njihovih osnivača, porodice Valton, poraslo je za 11,6 milijardi dolara, piše CNBC. Tako je porodica Valton, inače najbogatija porodica sveta, postala “teška” 163,2 milijarde dolara.

  Kada je Sem Valton otvarao prvu Volmartovu radnju 1962. godine, mislio je da će voditi samo malu lokalnu radnjicu, ali je vrlo brzo shvatio da može i više. Veće ambicije su ga narednih decenija “dovele” do kompanije koja ima više od 12.000 radnji i koja danas predstavlja najveću svetsku kompaniju po prihodima.

  Volmart, prema listi magazina “Fortune”, beleži prihode od 500,3 milijarde dolara. Slede ga “Exxon Mobil” koji ima više nego upola manje prihode (244,4 milijarde dolara), pa “Berkshire Hathaway” s 242,1 milijarde dolara, “Apple” s 229, 2 milijardi dolara prihoda i, konačno, “UnitedHealth Group”, koji beleži prihode od 201,2 milijardu dolara.

  Upravo zbog toga se dinastija Valton, koja poseduje oko 50 posto udela kompanije, nalazi na samom vrhu “Blumbergove” liste najbogatijih porodica sveta, s bogatstvom koje premašuje i ono Džefa Bezosa (151 milijarda dolara). “Forbs” prognozira da će Valtoni biti prva porodica u istoriji vredna 200 milijardi dolara.

  Izvor: CNBC, Nedeljnik

  Foto: blog.walmart.com

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE