Balkan za dve godine bez rominga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Balkan za dve godine bez rominga

  Potpisivanjem regionalnog Sporazuma o romingu zemalja Zapadnog Balkana cene poziva od 1. jula biće niže za 25 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

  Sporazum će biti potpisan u okviru Drugog digitalnog samita 4. i 5. aprila u Beogradu, a Matić kaže za Tanjug da je to dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju.

  Kako kaže, potvrđeno je da će biti implementirano sve ono što je dogovoreno na Prvom Digitalnom samitu koji je održan prošle godine u Sofiji kada je potpisana Dekaracija o digitalnoj agendi za Zapadni Balkan.

  “Ono što će novim sporazumom biti definisano značiće dodatno smanjenje koje treba da počne da se primenjuje od 1. jula, zaključno sa 30. junom 2021. kada bi trebalo da bude potpuno ukinut roming u regionu”, rekla je Matić.

  Kako je dodala, predviđeno je da u prvom prelaznom periodu, snižavanje cena bude oko 25 odsto za pozive ka zemljama koje su već bile obuhvaćene sporazumom, dok će za nove članice, poput Albanije, smanjenje biti drastično veće.

  Poziv za Albaniju u romingu sada iznosi 150 dinara, a nakon stupanja na snagu sporazuma neće moći da ide preko 22 dinara.

  “To je drastično smanjenje, a za druge zemlje će iznositi oko 25 odsto, to takođe nije malo”, primetila je Matić. Kako je navela, EU snažno daje podršku i posvećana je potpisivanju sporazuma o romingu.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE