Banjički bazeni ponovo vlasništvo Voždovca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Banjički bazeni ponovo vlasništvo Voždovca

  Sportski centar na Banjici je posle 25 godina ponovo u vlasništvu opštine Voždovac, saopštila je ta beogradska opština.

  “Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac nad Sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan”, navodi se u saopštenju.

  Kako se dodaje, opština je posle odluke suda pokrenula postupak vraćanja i krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, počela proces preuzimanja centra od VK Partizan, koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara.

  “Partizan nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila građanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet”, rekao je predsednik opštine Aleksandar Savić.

  On je istakao da je “Banjica” u veoma lošem stanju, da u centar nije ulagano decenijama, da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde. “Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju”, rekao je Savić.

  Savić je rekao da opština želi da podrži rad Partizana i da je ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE