The Banker: Ruske banke povećale dobit za 369 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  The Banker: Ruske banke povećale dobit za 369 odsto

  Ruske banke su znatno su poboljšale svoje pozicije na listi najvećih banaka, prenosi magazin The Banker koji je rusku Sberbanku rangirao kao lidera među bankama Rusije, Centralne i Istočne Evrope.

  Sberbanka se podigla za 15 pozicija u odnosu na prošlu godinu i sada zauzima 36. mesto na listi najvećih svetskih banaka, prema rangiranju magazina.

  The Banker je vodeći međunarodni magazin koji izveštava o poslovanju banaka. Lista “Top 1.000 World Banks” kreira se na godišnjem nivou i uključuje 1.000 najvećih banaka u svetu po kriterijumu osnovnog kapitala, koji se u Sberbanci povećao za 47 odsto u protekloj godini.

  Ruske banke, zajedno s brazilskim i indijskim bankama, znatno su poboljšale svoje pozicije na listi u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima magazina, ukupna dobit ruskih banaka povećala se za 369 odsto, odnosno na 14,6 milijardi dolara u 2016. godini.

  Sberbanka je najveća banka u Rusiji i vodeća svetska finansijska institucija na ruskom tržištu.

  Drži gotovo jednu trećinu ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, ključni je poverilac nacionalne privrede, ali i najveća štedna banka u Rusiji.

  Centralna banka Ruske Federacije je osnivač i glavni deoničar Sberbanke, koja ima više od 135 miliona klijenata fizičkih lica, više od 4 miliona korporativnih klijenata u 20 zemalja i najveću distributivnu mrežu u Rusiji s gotovo 17.000 poslovnica.

  Međunarodne operacije obuhvataju Veliku Britaniju, SAD, CIS, Centralnu i Istočnu Evropu, Indiju, Kinu, Tursku i druge zemlje.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Sberbank

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE