Beko ponovo pokušava da proda Luku Beograd za 7,6 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beko ponovo pokušava da proda Luku Beograd za 7,6 miliona evra

  2Biznismen Milan Beko ponovo je oglasio prodaju Luke Beograd, a na prodaju su 22 objekta Luke i još pet objekata firme Nova Luka ukupne vrednosti oko 7,6 miliona evra.

  Prodaja je, kako ja navedeno, oglašena u skladu sa odredbama Unapred pripremljenog plana reorganizacije Luke Beograd a.d., koji se primenjuje od 21. oktobra 2014. godine.

  Najvredniju stavku u najnovijem oglasu predstavljaju magacin prehrambenih proizvoda površine od 9.982 kvadratna metra, čija je početna cena 2.317.250 evra i magacin “Sava” površine 7.480 kvadrata, čija je cena 2.199.120 evra.20

  Prethodni oglas objavljen je 1. decembra 2015. godine. Tada je oglašena prodaja grupe povezanih lica firmi – Lumako, Drum krek, Luka petrol, Nova luka, Delute i preduzeća Gizmal sa Kipra. Ukupna vrednost imovine ovih firmi tada je procenjena na 21,5 miliona evra.

  Na taj oglas, međutim, kako je Blic pisao, javila se samo samo firma Alti iz Čačka, koja je za objekte na Vilinim vodama blizu samog pristaništa, površine oko 10.000 kvadrata, ponudila 1,5 miliona evra.

  Za ostatak imovine koja je bila oglašena za prodaju do 15. januara 2016. godine, kada je istekao rok za slanje ponuda, niko se nije javio.

  Beko pokušava da rasproda imovinu Luke kako bi, kako je ranije saopšteno iz ovog preduzeća, poveriocima vratio dug od 63 miliona evra.

  Na taj način Luka je pokušala da demantuje infromacije da Milan Beko zapravo rasprodaje imovinu kako bi, nakon neuspelog atenatata, napustio Srbiju i preselio u inostranstvo.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE