Beograd skuplji samo od Viljnusa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd skuplji samo od Viljnusa

  Na listi najjeftinijih gradova u Evropi “Post ofis travela”, Beograd je, sa prošlogodišnjeg prvog, pao na drugo mesto, ali je i dalje u vrhu destinacija koje nude najviše kvaliteta za najmanje novca.

  Jedina razlika u istraživanju ovog britanskog magazina je podatak da je od jesenas Beograd poskupeo za dva odsto, ali je i ove godine na mnogim listama najpovoljnijih evropskih destinacija koje ovog proleća vredi posetiti.

  Prema proceni “Post ofis travela”, koji ih pravi u jesen i u proleće, za dvodnevni boravak u beogradskom hotelu sa tri zvezdice, s hranom, vinom, pićem i prevozom, kartama za vožnju po gradu, turistima je u martu potrebno 151 funta, dok je Vilnjus malo jeftiniji – 147 funti.

  Prošle jeseni se Beograd nalazio na prvom mestu sa 148 funti (malo više od 150 evra).

  Beograd je među najpopularnijim “drugim gradovima” Evrope, kaže direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

  “Njihova procena se odnosi na najbolji odnos cene i kvaliteta, a Beograd je tu vrhunsko odredište. Gotovo da je nemoguće uporediti begradski hotel sa tri ili četiri zvezdice sa, recimo, italijanskim, jer su sve prednosti na našoj strani.”

  U Beogradu se za manje novca dobije više nego u Beču, i zato turisti dolaze kod nas, jer umeju da cene kvalitet. Ubeđen sam da turisti ne biraju samo jeftina odredišta, već traže dobar odnos kvaliteta i cene, objašnjava Popović.

  Dakle, Vilnjus je ovog proleća za skoro pet evra jeftiniji od Beograda. Na listi najjeftinijih evropskih odredišta nalaze se Varšava (160 funti), Istanbul (166), Bukurešt (167), Porto (172), Riga (178), Bratislava (182), Moskva (186) i Prag (190).

  Barometar “Post ofis travela” meri cene u 29 gradova i pokazao da je najveći pad, odnosno poskupljenje, zabeležila Venecija. Istanbul je uspeo da se popne na četvrto mesto zahvaljujući liri, koja je za 30 odsto slabija nego lane.

  Poskupljenje od skoro dva odsto u Beogradu nije veliko kada se uporedi sa činjenicom da su u mnogim gradovima poskupljenja i 23 odsto.

  Cene su poskupele u 15 gradova, a najveći porast smo zabeležili u Krakovu, od 21 odsto, i Lilu, od skoro 19 odsto, kaže Endriju Braun iz “Post ofis travela”.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE