Beogradska rasprodaja: Posle Sava centra i "Beograđanke" evo šta je sledeće... - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Beogradska rasprodaja: Posle Sava centra i “Beograđanke” evo šta je sledeće…

Početkom godine zatekla nas je informacija da Grad Beograd definitivno prodaje Sava centar i „Beograđanku“, a sada zamenik gradonačelnika najavljuje da će se isto desiti i sa Apotekom „Beograd“ i „Veterina Beograd“.

Kako prenosi Politika, Goran Vesić je rekao:

„Prodaćemo u budućnosti apotekarske ustanove jer bi glavni grad, kao i svi moderni gradovi, trebalo da se bavi onim što pruža građanima, a to je komunalni sistem i nema potrebe da se bavi poslovima koji nisu komunalna delatnost“, rekao je on.

S mrežom od 124 apoteke na teritoriji 17 beogradskih opština, Apoteka „Beograd” je jedinstvena zdravstvena ustanova takve vrste na Balkanu i jugoistočnoj Evropi uopšte. Na njihovom sajtu se navodi da zapošljavaju 1.035 radnika, 480 diplomiranih farmaceuta, 331 farmaceutskog tehničara i 224 radnika drugih profila neophodnih za nesmetan radni proces u velikom sistemu, kao i da imaju 69 specijalista iz raznih oblasti, dva magistra i jednog doktora farmaceutskih nauka.

Kako pišu Novosti, planira se i prodaja „Veterine Beograd“ za koju je i ranije rečeno da može da se bavi zbrinjavanjem pasa iako nije gradska.

Izvor: BIZLife, Politika, Novosti

Foto: BIZLife photo

What's your reaction?

Komentari

  • Dragoljub

    Mmm, da... a prodaja gradskih javnih preduzeća...?

  • Pera

    Gospodin Vesić ima vrlo čudne ideje, a ova o prodaji apotekarske ustanove Beograd apsolutno nije u interesu gradjana Beograda. Zapravo jako malo toga u ovom gradu radi kako treba, o javnom prevozu da ne pričamo. Stiče se utisak da ova garnitura "političara", kako na gradskom tako i na republičkom nivou ima samo jedan cilj, prodati sve što iole vredi. Tako, kako se čini, prave privid uspešnosti, jer po njima budžet je pun, kako gradski tako i republički, a zapravo iza njih ostaće pustoš. Gradjane , poreske obveznike u Beogradu, olakšali su za PKB, koji su odbornici poklonili Republici, a ona poklonila nekom kupcu, jer je prodat za bagatelu, a kada novi vlasnik naplati nadoknadu za zemljšte kojim treba da prodje autoput ka Zrenjaninu, biće bukvalno za džabe. Da li je taj novac od prodaje u budžetu grada Beogradu, gde pripada ili u republičkom, gde ne pripada ? Za devet godina vladavine zadužili su državu za oko 9 milijardi eura, a bilo bi red da podnesu izveštaj šta je tim novcem napravljeno, da li je investiran tako da se bar na jedan pozajmljeni euro, prihoduje bar 3 eura ? Koliko je grad stvarno prihodovao od Beograda na vodi (kada se odbiju svi troškovi i obaveze koje su grad i republika preuzeli na sebe ? Bojim se da ćemo se tu tek jako iznenaditi. Toliko je prodavaca magle i ovakvih "stručnjaka" da će posledice osećati mnoge budeće generacije. Da ne bi bilo zabune, ovo pišem kao gradjanin Beograda, neopterećen strankama, jer ne pripadam a i ne simpatišem ni jednu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE