Beogradu 1,9 milijardi dinara od građevinskog zemljišta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beogradu 1,9 milijardi dinara od građevinskog zemljišta

  Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obračunala je od početka ove godine do 31. marta doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta u iznosu od 1,9 milijardi dinara, čime je obezbeđeno izdavanje građevinskih dozvola za skoro 600.000 kvadratnih metara novih objekata, prenosi Beoinfo.

  Doprinosi za uređivanje građevinskog zemljišta obračunati su za više od 400 objekata za prva tri meseca. Najviše doprinosa obračunato je za stambeni prostor – 258.000 kvadrata, za poslovni prostor oko 160.000 kvadrata, a ostatak čine objekti druge namene, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  U budžet grada se slilo dodatnih 210 miliona dinara po osnovu ranije zaključenih ugovora za naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta i još 64 miliona dinara od investitora koji plaćaju zakup građevinskog zemljišta po starom zakonu, rekao je zamenik gradonačelnika.

  Vesić je dodao da se značajni prihodi ostvaruju i na licitacijama i prodajom lokacija u javnoj svojini grada, od čega je u prva četiri meseca obezbeđeno milijardu dinara, što je veći iznos nego za celu prošlu 2018. godinu.

  Izvor: Novosti, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE