BERLIN: Grad sa dve duše u kome su biciklisti aktivni i danju i noću (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BERLIN: Grad sa dve duše u kome su biciklisti aktivni i danju i noću (FOTO)

  Ukoliko želite da na jednom mestu osetite nasleđe istoka i trendove zapada, Berlin je prava destinacija za vas. “Odlikuje ga očigledan sudar arhitektonskih stilova, a potom i ideologija i filozofija koje su tokom 20. veka  kreirale ovaj jedinstven grad, duh i stil”, podelio je svoje utiske Aleksandar Plavšin, Managing Partner u Business Intelligence Institute.

  Aleksandra je ova destinacija privukla, jer je od izrazito konzervativnog i podeljenog društva, za samo nekoliko decenija, Berlin izrastao u svetsku metropolu u kojoj živi preko 180 različitih nacija. Dakle, sve je moguće?

  Veliki utisak u Berlinu na mene su ostavile dve stvari. Sa jedne strane mogućnost da u istom danu osetite sva bogatsva kulture istoka i zapada, a sa druge strane mogućnost da kroz interaktivne muzeje upoznate sudbine jevrejskih porodica i shvatite koliko ideologija može biti jača od razuma.

  Dodatan utisak na njega je ostavila kultura vožnje bicikla, kvalitetna biciklistička infrastruktura, gde su biciklisti aktivni u svako doba dana i noći. Imajući u vidu da Berlin broji preko 3,6 miliona stanovnika saobraćaj odlično funkcioniše.

  Berlin predstavlja nezaobilaznu destinaciju u Evropi iz čije istorije i moderne kulture mnogo možemo da naučimo.

  “Zidovi su tu da nas podsete da različitosti postoje, ali i da treba da imamo otvorenu „Brandenburšku kapiju“ za sve one koji razmišalju i žele drugačije nego mi”, zaključuje Plavšin.

  Ovde možete videti i fotografije sa ovog putovanja:

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE