BESMISLENO: Taksisti rade za 6 EUR dnevno

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BESMISLENO: Taksisti rade za 6 EUR dnevno

  Odluka da taksi prevoz u Crnoj Gori počne od ponedeljka 4. maja je preuranjena jer je trebalo da taksisti počnu da rade kada i gradski prevoz, pošto su te dve delatnosti potpuno uvezane.

  Da je ta odluka preuranjena predsednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović je upoznao premijera Duška Markovića, kojem je uputio pismo.

  “Taksi prevoz je povezan sa ostalim drumskim, pomorskom i vazdušnim saobraćajem, vezan je za škole, fakultete, hotele, restorane, kafiće i sve društvene institucije za koje stranke izraze potrebu za prevozom.”

  Kako je 90 odsto od svih ovih delatnosti još zatvoreno, postavlja se pitanje ko će u ovim momentima koristiti taksi prevoz, piše u pismu koje je Pavlović uputio Markoviću.

  Pavlović navodi da od ponedjeljka od kada su počeli da taksiraju posla nema.

  “Taksisti stoje na ulici, ljudi se boje da se voze, a i nemaju potrebu da negde putuju. Dodatna nepovoljnost je to što je ograničeno kretanje samo unutar opštine. I u Podgorici posla nema, taksisti mi se žale da dnevno zarade do šest evra”, navodi Pavlović.

  On je kazao da se taksi vozila ne mogu održavati kako je propisano merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

  “Kako je neopravdano sa ekonomske strane, tako je i kritično i sa zdravstvene strane jer je nemoguće održavati vozila da u svakom momentu budu dezinfikovana, a i nemoguće je u vozilu održavati fizičku distancu”, kaže Pavlović.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE