Besplatan autobuski prevoz na teritoriji Jagodine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Besplatan autobuski prevoz na teritoriji Jagodine

  Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će najkasnije od početka februara iduće godine svi građani na teritoriji tog grada imati potpuno besplatan autobuski prevoz.

  “Poslednjih 14 godina u Jagodini se besplatno voze đaci, studenti i penzioneri. Od kraja januara ili početka februara svi građani na teritoriji Jagodine imaće besplatan autobuski prevoz. Ovo je jedinstven slučaj u svetu”, rekao je Marković na tradicionalnom novogodišnjem koktelu.

  On je dodao da korisnicima javnog prevoza u Jagodini neće biti potrebna ni lična karta, ni mesečna karta, i poručio da i građani iz drugih gradova ako se dugo nisu vozili autobusom, mogu da “dođu do Jagodine i da se voze malo, da vide kako izgledaju” sela u tom kraju.

  Upitavši odakle pare za besplatan prevoz, Marković je rekao da je Jagodina jedini grad u Srbiji gde članovi gradskog veća ne primaju platu i po tom osnovu na godišnjem nivou štede 18 miliona dinara, te da ima i drugih ušteda.

  “Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema komunalnu policiju, a to bi bio trošak od 28 miliona dinara za godinu dana. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi raznoraznih komisija i nadzornih odbora ne primaju ništa”, rekao je Marković.

  On je dodao i da funkcioneri u Jagodini sami sebi plaćaju račune za mobilne telefone, te da samo načelnici i direktori imaju pravo do 2.000 odnosno 1.200 dinara, dok preko tog iznosa plaćaju iz džepa, kao i da nema plaćanja “kafanskih računa” iz javnih prihoda.

  Marković je rekao da je i nameštaj u njegovoj kancelariji star 15 godina i da on “sedi na hoklici”.

  Izvor: N1

  Foto: Agencije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE