Bespovratna pomoć do 6.000 evra za digitalnu transformaciju MSP

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bespovratna pomoć do 6.000 evra za digitalnu transformaciju MSP

  Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) u saradnji sa Ministarstvom privrede, uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom “Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2021”.

  Preko Centra za digitalnu transformaciju PKS preduzeća dobijaju bespovratnu subvenciju Ministarstva privrede, do 6.000 evra, a pošto kompanija investira u svoju digitalnu transformaciju, bespovratnom subvencijom refundira joj se 50 odsto iznosa, maksimalno 6.000 evra u slučaju investicije ukupno vredne 12.000 evra.

  Sektor mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) imaće priliku da uz pomoć sertifikovanih konsultanata unapredi poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata, navedeno je u saopštenju PKS.

  “Digitalna transformacija je odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast, konkurentsku prednost i osvajanje novih tržišta”, istakao je direktor Centra PKS za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić.

  Pravo na učešće imaju sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih, a uslovi su da je preduzeće registrovano u APR-u najkasnije do 1. januara 2020. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije.

  Uslov je i da je firma izmirila sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i da nije imala zabranu obavljanja delatnosti u prošloj godini.

  Učesnici u konsultantskom programu dobijaju besplatnu izradu ekspertske analize  iskusnih i sertifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i analizu domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti, i rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju.

  Takođe, firmama je obezbedjena supervizija procesa implementacije rešenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta, poručeno je iz PKS.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE