Bespovratni podsticaji države za preduzeća u Srbiji preko Prokredit banke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bespovratni podsticaji države za preduzeća u Srbiji preko Prokredit banke

  Prokredit (ProCredit) banka u Srbiji pozvala je danas mikro i mala preduzeća da se prijave za dobijanje povoljnih investicionih kredita uz bespovratne podsticaje Ministarstva privrede od 25 odsto vrednosti planirane investicije.

  Tu kreditnu liniju banka realizuje u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme kojim je predviđeno da se iz budžeta daju bespovratni podsticaji u vrednosti od milijardu dinara.

  Mala preduzeća koja konkurišu za kredit treba da obezbede najmanje pet odsto potrebnih sredstava za planiranu nabavku opreme, iz budžeta bespovratno dobijaju 25 odsto neophodnih sredstava, a ostalih 70 odsto finansiraju pozajmicom banke.

  “Ove godine je država obezbedila duplo više novca za Program podrške malim preduzećima, što znači da će mnogo više privrednika moći da iskoristi tu podršku, kao i da će investicije biti veće”, rekao je na konferenciji za novinare član Izvršnog odbora Prokredit banke Ivan Smiljković.

  On je istakao da je prošle godine preko Prokredit banke odobreno 30 odsto investicionih kredita malim preduzećima koje je država subvencionisala.

  Ti krediti mogu da se koriste za nabavku nove proizvodne opreme i mašina, zatim transpornih sredstava koja se koriste za potrebe proizvodnje, novih delova, specijalizovanih alata za mašine i drugih kapitalnih dobara.

  Rok otplate kredita je od 18 do 60 meseci, uz grejs period od šest meseci, a kamata zavisi od ročnosti i valute u kojoj se odobravaju.

  Sredstva obezbeđenja za investicione kredite su oprema koja se kupuje, objasnila je direktorka sektora za privredu u Prokredit banci Ana Milić i dodala da banka privrednicima pruža i savetodavnu pomoć pri odabiru opreme.

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE