BG na vodi: Počela izgradnja još dve zgrade - skoro 500 NOVIH STANOVA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG na vodi: Počela izgradnja još dve zgrade – skoro 500 NOVIH STANOVA

  Izgradnja još dve stambene zgrade na lokaciji “Beograd na vodi” počeće uskoro, a glavni izvođač radova je kompanija Strabag, saopšteno je danas.

  Zgrade BW Arcadia i BW Aurora imaće po 244 stana, podzemne garaže i igrališta za decu, a obdanište će biti u njihoj blizini, navodi se u saopštenju kompanije “Beograd na vodi” (Belgrade Waterfront).

  “Izgradnju novih zgrada smo poverili Strabagu u čiji smo se kvalitet i efikasnost već uverili tokom rada na stambenim zgradama BW Vista, u koju je useljenje već počelo, i BW Parkview, na kojoj se radovi privode kraju”, rekao je generalni direktor kompanije “Beograd na vodi” Nikola Nedeljković.

  „BW Arcadia i BW Aurora za nas predstavljaju još jedan, veoma važan profesionalni korak napred i upotrebićemo svu svoju međunarodnu ekspertizu i iskustvo kako bismo izgradili i ove dve stambene zgrade vrhunskog kvaliteta, nakon uspešnog angažovanja na BW Vista i BW Parkview“, istakao je prilikom potpisivanja ugovora Vojin Zajić, tehnički direktor kompanije STRABAG Beograd. „Posebno nam je drago što su predstavnici Belgrade Waterfront-a prepoznali naše prethodne zajedničke uspehe i rešili da nastavimo saradnju. Cilj je da, kao i do sada, opravdamo i prevaziđemo očekivanja“, dodaje on.

  Ugovor o realizaciji projekta “Beograd na vodi” na desnoj obali Save u centu Beograda, u vrednosti oko 3,5 milijardi evra, potpisali su aprila 2015. godine predstavnici Vlade Srbije i kompanije “Igl hils” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Tim ugovorom su predviđena zajednička ulaganja na lokaciji od oko 177 hektara gde će biti nekoliko stambenih zgrada i hotela, tržni centar i kula “Beograd” visoka 168 metara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE