BG plaća udžbenike za I i II razred, kako do 6.000 RSD povrata?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BG plaća udžbenike za I i II razred, kako do 6.000 RSD povrata?

  Grad Beograd doneo je odluku da podrži sve porodice koje imaju decu u prvom i drugom razredu osnovne škole, pa će roditelji dobiti povraćaj novca za neke od kupljenih udžbenika za predstojeću školsku godinu.

  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za RTS kaže da roditelji mogu da konkurišu od 20. avgusta do 30. septembra za refundaciju sredstva za četiri udžbenika- srpski jezik, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik.

  Grad Beograd je objavio konkurs za subvencionisanje, odnosno za bespovratna novčana sredstva za roditelje čija deca idu u državne škole na teritoriji Grada Beograda u prvi i drugi razred.

  Svi roditelji, mogu da se jave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada Beograda, koji će biti otvoren od 20. avgusta do 30. septembra.

  Grad Beograd uplatiti tačan iznos za sva četiri udžbenika na žiro račun i naša procena je da će svaki roditelj na žiro račun dobiti oko 6.000 dinara, dodao je Vesić.

  Procedura je jednostavna, moguće je i sve uraditi online- sa skeniranom potvrdom od škole, skeniranom ličnom kartom, kopijom platne kartice, i uz izvod iz matične knjige rođenih deteta.

  Posle nekoliko dana roditelji će dobiti  novac na račun, objašnjava Vesić.

  On je naveo da na teriotoriji Grada Beograda ima oko 34.000 dece koja idu u prvi i drugi razred, a najavio je i da će deca koja u državnim školama pohađaju treći, četvrti, peti i šesti razred od prvog septembra dobiti tablete.

  “Roditelji će tablete zaduživati početkom septembra, oni su besplatni, posle tri godine postaju u njihovom vlasništvu. Tableti su osigurani i svaki će imati besplatni internet, sa MTS karticom, a dobiće digitalnu šifru”, navodi Vesić.

  Ističe da je Grad Beograd kupio skoro 7.000 laptopova za nastavnike i učenike od trećeg do šestog razreda, kao i da će ih svi dobiti do 16. septembra.

  “Tabeleti će imati radno vreme, zaključavaće se u 22 časa, a otključavaće u 6 sati. Sa tableta će moći da se ide na sajtove koje je propisalo Ministarstvo obrazovanja”, zaključio je zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE