Bićete srećniji, uspešniji i zadovoljniji samo kada kažete šta mislite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bićete srećniji, uspešniji i zadovoljniji samo kada kažete šta mislite

  Svako može imati brilijantne ideje i čvrste stavove, ali ukoliko ih ne deli sa drugima oni kao da ne postoje. Izražavanje misli, želja i ideja rečima, je jedini način da osoba postane u potpunosti ostvarena ličnost. Možda mnogi od vas ignorišu ili utišavaju sami sebe iz želje da budu prihvaćeni, da održe mir ili kako bi izbegli neprijatne situacije, ali takvi strahovi vas samo sprečavaju da ostvarite svoj pun potencijal u svim sferama života.

  Kako biste napredovali i unapredili sebe i svoj život, bili srećniji i uspešniji, morate da naučite da izrazite svoje misli. Možda vam je neko nekada rekao da je pametnije ćutati, ili vaši stavovi i ideje nisu izazvali željenu reakciju, ali takav je život, sa tim se mora nositi.

  Psihoterapeut Teri Kol (Terri Cole) kaže da u svojoj karijeri nije upoznala uspešnu osobu koja u svom životu nije odbijena ili ismejana zbog toga što je imala drskosti da kaže šta misli. „Pa šta? Niste toliko krhki…A nikada nije kasno da budete hrabri, da se stavite u prvi plan i zauzmete svoje mesto pod suncem“ kaže Kol.

  Možda niste ni svesni koliko sve zadržavate u sebi, a kako biste stvorili jasniju sliku Kol predlaže sledeću vežbu:

  Prvo je neophodno da iskreno odgovorite na ova pitanja:

  Koliko se razlikuje moj spoljašnji život od mojih unutrašnjih iskustava?

  Koliko se razlikuje ono što govorim od onoga kako se zaista osećam?

  Kada ste odgovorili na pitanja, razmišljajte o sledećem: usresredite se za početak na odnose sa najbližim ljudima u svom okruženju. Pomislite na to koliko ste opušteni i srećni kada ste pred njima potpuno svoji, kada im govorite svoja razmišljanja i ideje. A zatim pomislite na sve odnose u kojima se osećate neprijatno i sputano.

  Sada vam je verovatno jasnije koliko sebi uskraćujete time što ćutite. Kol se nada da je ova mala vežba dovoljna da vas pokrene  na akciju. Počnite sa malim koracima, možda sa iznošenjem mišljenja o manje bitnim stvarima. Onog momenta kada počnete da poštujete svoja osećanja, misli i želje, počećete da se osećate snažnije. Počeće manje da vas brine šta drugi misle, a više ćete želeti da iskažete autentičnog sebe pred prijateljima, porodicom i celim svetom, jer to je ono što je neophodno da biste postigli pravu bliskost, neuprljan uspeh i potpuno zadovoljstvo svojim životom.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE