BiH: Državni aparat pun MILIONERA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BiH: Državni aparat pun MILIONERA

  Tačno dvadeset funkcionera u Parlamentarnoj skupštini BiH, Parlamentu Federacije BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske poseduje u svom vlasništvu imovinu koja se procenjuje na milion konvertibilnih maraka i više.

  Najveći broj parlamentaraca koji imaju imovinu vredniju od milion KM trenutno vrši dužnost poslanika u Poslaničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Među njima je i poslanik PDA Azmir Husić čija imovina se procenjuje na neverovatnih 59,990 miliona KM. Husić je ujedno i najbogatiji bosanskohercegovački političar.

  Poslanik SDA u Poslaničkom domu Parlamenta FBiH Suad Kaknjo poseduje imovinu vrednu 11 miliona i 52 hiljade KM, samostalni poslanik Elmedin Voloder imovinu u vrednosti 8,7 miliona KM, a samostalni poslanik Eldin Vrače imovinu u vrednu 7,99 miliona KM.

  Nešto manje “teški” su federalni poslanici Mujo Hasić iz SDP (5,6 miliona), nezavisni poslanik Mile Atlagić (4,77 miliona) i Hamdija Abdić iz SDA (2,1 milion KM). Imovinu vredniju od milion KM imaju i dva delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH i to Senad Ahmetović iz SBB (milion i 55 hiljada KM) i delegat A-SDA Ramo Isak (milion i 7 hiljada KM).

  U Veću naroda RS nijedan delegat nema imovinu čija vrednost premašuje milion KM. Situacija je drugačija u Narodnoj skupštini RS, pa tako Milan Radović iz DNS poseduje imovinu vrednu 10,7 miliona KM, Miladin Stanić iz SDS imovinu vrednu 6,65 miliona KM, a Perica Bundalo iz PDP imovinu vrednu 3,63 miliona KM.

  Među državnim zakonodavcima, prema podacima koje su uneli u svoje imovinske kartone, a koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, ukupno je pet poslanika i delegata s prijavljenom imovinom u vrednosti višoj od milion KM.

  Tako je u Poslaničkom domu Parlamentarne skupštine BiH “najteži” Vojin Mitrović iz SNSD (4,1 milion KM), a slede ga poslanik u Klubu DF i bivši SDP-ovac Enver Bijedić (milion i 410 hiljada KM), te aktuelna poslanica Nada Mladina (milion i 47 hiljada KM).

  U Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji ima 15 članova, najviše imovine imaju delegat i predsednik SBB-a Fahrudin Radončić (4,92 miliona KM) i delegat SNSD-a Nikola Špirić (milion i 100 hiljada KM).

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE