Bil Gejts smatra da je ovo jedino REŠENJE za COVID-19 - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts smatra da je ovo jedino REŠENJE za COVID-19

  Bil Gejts je izjavio da je potpuna izolacija tokom šest do deset nedelja jedina održiva opcija za minimizovanje smrtnih slučajeva i ekonomske štete u Sjedinjenim Državama od krize COVID-19.

  Milijarder i filantrop je predvideo da bi, ukoliko Sjedinjene Države sprovedu tako strogu izolaciju, moglo doći do pozitivnih rezultata za 20 dana i spuštanja epidemiološke krive.

  Gejts tvrdi da su SAD propustile da u kritičnom razdoblju (februaru) sprovedu masovno testiranje, koje bi moglo da se iskoristi kao alternativa totalnoj, dugotrajnoj izolaciji širom zemlje.

  „Stvarno ne postoji sredina; Veoma je teško reći ljudima: „Nastavite da idete u restorane, kupujte nove kuće, jednostavno zanemarite tu hrpu tela na ćošku. Veoma je neodgovorno sugerisati ljudima da mogu izvući najbolje od trenutne situacije“, rekao je Gejts.

  Ponovio je da Sjedinjene Države u ovom trenutku moraju da zadrže izolaciju kako bi izbegle pogubne ishode poput događaja u Vuhanu i severnoj Italiji.

  Ipak, Gejts je optimističan u pogledu krize. On smatra da će nam svetsko iskustvo u vezi sa COVID-19 omogućiti da se pripremimo za sledeću pandemiju.

  Uveren je da će inovacije, koje trenutno nastaju u bogatim zemljama severne hemisfere, ojačati zemlje u razvoju južne hemisfere, koje će se možda susresti sa virusom sa promenom godišnjih doba.

  Da podsetimo, osnivač Microsofta Bil Gejts, druga najbogatija osoba na svetu, sa neto vrednosti od 97,4 milijarde dolara donirao je 25% svog bogatstva u dobrotvorne svrhe preko svoje filantropske organizacije, Fondacije Bill & Melinda Gates, koja je dosad dala 50 miliona dolara za lečenje COVID-19.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE