Bil Gejts vam preporučuje 5 štiva za letnji odmor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bil Gejts vam preporučuje 5 štiva za letnji odmor

  Multimilijarder, filantrop i suosnivač kompanije Majkrosoft Bil Gejts pasionirani je čitalac knjiga. Gejts svake godine objavi listu pet knjiga koje preporučuje za letnji odmor, a ove godine lista izgleda ovako, prenosi b92.

  1. “Leonardo da Vinci” – Volter Ajzakson 

  Biografija velikog umetnika baca novo svetlo na njegovu ličnost, i pokazuje nam da možemo mnogo da naučimo od njega.

  “Mislim da je Leonardo jedan od najfascinantnijih ljudi u istoriji. Iako je danas najpoznatiji kao slikar, imao je apsurdno širok spektar interesovanja, od ljudske anatomije do pozorišta. Ajzakson je do sada najbolje uspeo da poveže različite strane njegovog života i objasni po čemu je taj čovek tako poseban”, kaže Gejts.

  2. “Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve Loved” – Kejt Bauler 

  Kada je autorki ove knjige dijagnostikovan četvrti stadijum raka debelog creva, pokušala je da otkrije šta je dovelo do toga.

  “Rezultat su srceparajući, ali iznenađujuće zabavni memoari o veri i mirenju sa svojom sopstvenom smrtnošću”, objašnjava Gejts.

  3. Lincoln in the Bardo – Džordž Sonders 

  Reč je o fiktivnom romanu koji se bavi tugovanjem Abrahama Linkolna nad njegovim preminulim sinom Vilijamom Volisom Linkolnom. Radnja celog romana smeštena je u jedno jedino veče, u stanju poznatom kao bardo – mestu između života i ponovnog rođenja.

  “Mislio sam da znam sve što je potrebno o Linkolnu, ali me je ovaj roman naveo da ponovo razmislim o određenim delovima njegovog života. On spaja istorijske činjenice iz vremena Grđanskog rata sa fantastičnim elementima. Praktično je reč o dugom razgovoru između 166 duhova, uključujući Linkolnovog preminulog sina. Stekao sam novi uvid u to koliko je Linkolna u tom trenutku mogla da pritiska težina žaljenja i odgovornosti.

  4. “Origin Story: A Big History of Everything” – Dejvid Kristijan 

  Ova knjiga priča priču o univerzumu – od pre 13,8 milijardi godina do budućnosti, i našem mestu u njoj.

  “Dejvid je stvorio jedan od mojih najomiljenijih kurseva do sada, Veliku istoriju. Reč je o otkrićima u okviru različitih disciplina, koja su povezana u jednu celinu. Ako vam taj kurs nije poznat, ova knjiga će biti odličan uvod”, smatra Gejts.

  5. “Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think” – Hans Rosling, Ola Rosling i Anna Rosling Ronlund 

  Ova knjga nudi radikalno drugačije objašnjenje globalnih trendova i deset nagona koji menjaju našu perspektivu.

  “Preporučujem ovu knjigu od dana kada je objavljena. Hans nam pruža radikalno drugačije osnovno razumevanje istine o svetu – kako se život generalno menja nabolje, i šta je sve potrebno poboljšati. Autor takođe iznosi nezaboravne anegdote iz svog života. On je jedan briljantan čovek, a ovo je jedna od najboljih knjiga koje sam ikada pročitao”, zaključuje Gejts na svom blogu.

  Izvor: B92

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE