Bild Nemce "šalje" u CG: Mala zemlja ULIVA NADU za odmor - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Bild Nemce “šalje” u CG: Mala zemlja ULIVA NADU za odmor

Jedan od najuticajnijih nemačkih medija Bild objavio je afirmativni članak o Crnoj Gori, opisujući je kao malu zemlju na Jadranu koja ove godine uliva nadu za letnji odmor i putovanja.

Bild navodi da će Crna Gora, kada se stvore uslovi za bezbednu realizaciju putovanja, spremno dočekati svoje goste.

Autor članka Mark Olivier Rule (Marc Olivier RÜhle), u tekstu navodi razloge zašto bi se Crna Gora trebalo naći na listi nemačkih turista kao destinacija za naredno putovanje, među kojima je akcenat na zdravstvenoj bezbednosti turista.

Bild ističe da je Crna Gora zemlja koja beleži mali broj zaraženih slučajeva koronavirusa i koja radi na smernicama koje podrazumevaju higijenske i druge zdravstvene protokole u hotelima i ugostiteljskim objektima, koji će se primenjivati na licu mesta u cilju zdravstvene sigurnosti i bezbednosti građana i turista koji se odluče da posete Crnu Goru.

“U ovom vremenu visoke neizvesnosti, usled epidemije virusa COVID-19, Crna Gora je, prema analizima svetskih zdavstvenih stručnjaka, jedna od zemalja koja je bila među najefikasnijim i ostvaruje dobre rezultate u suzbijanju pandemije upravo zato što je brzo reagovala”, istakla je za Bild direktorka NTOCG Željka Radak Kukavičić.

“Uprkos zabrani putovanja, mala jadranska država sada nam daje nadu za letni odmor na jugu. Prema ekskluzivnim informacijama Bilda, Crna Gora u potpunosti pokreće svoju turističku infrastrukturu i biće spremna za svoje goste!”, piše u tekstu.

U članku se navodi da će većina prodavnica u Crnoj Gori biti otvorena od 4. maja i da bi hoteli i restorani svoja vrata mogli otvoriti već od 18. maja, a da će kao jedna od mera zdravstvene bezbjednosti biti i obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Bild podseća da je Crna Gora, koja je 2019. godine ostvarila rekordne rezultate u turizmu, trend destinacija za Nemce i da je prethodne godine zabeležila rast od 82 odsto kada su u pitanju dolasci turista sa nemačkog tržišta.

https://www.bizlife.rs/putovanja/turisticka-sezona-u-crnoj-gori-izgubljena-sve-je-otkazano/

 

Izvor: CdM

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE