Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Bitka” za KRAŠ ulazi u foto-finiš: SRPSKI BIZNISMEN već na 12 posto

Akcija Kraša dostigla je rekordnu visinu od 965 kuna ili 131 evro, što je 11 odsto više nego prošle sedmice, a i dalje vlada jagma za njima.

Čim se u ponedeljak počelo trgovati prodato je akcija za 38 miliona kuna ili 5,1 milion evra, a svaki novi dan donese i nove rekorde u visini akcija i količini prodatih. Predviđa se da će narednih dana cene akcija još rasti, čak do 160 evra, time da su početkom septembra akcije koštale oko 50 evra.

Srpski biznismen Nebojša Šaranović i njegova Kapa star limited su i dalje najveći kupci, pa poseduju po procenama od ponedeljka već oko 12 odsto akcija, dok je još jedan kupac čiji se identitet ne zna dostigao dva odsto akcija.

Sve je to uvertira za rasplet vlasničke strukture u zagrebačkoj kompaniji za koju očito vlada veliko interesovanje. Ponudu za preuzimanje žele da iskažu mesna industrija Braća Pivac i mali akcionari Kraša, ali se sada sve krajnje zakomplikovalo.

Ostaje da se vidi koliko će narednih dana još akcija Šaranović da kupi i kakav će biti krajnji ishod ovog trgovanja koje niko nije predvideo. Braća Pivac moraće da istaknu i ponudu, ali je za očekivati da će procena akcije biti znatno manja od sadašnje cene.

U svakom slučaju tek tada sledi foto-finiš ove lude trke na berzi, jer će uprava Kraša trebati da donese odluku u čijim će rukama ubuduće biti zagrebačka kompanija. Realno je za očekivati da će konačna odluka o preuzimanju Kraša biti doneta u toku sledećeg meseca, ali nije isključeno da će se sve finiširati tek u novembru.

Na vanrednoj skupštini akcionara Kraša koja je zakazana za 30. septembar znaće se mnogo više. Tada se očekuje i odluka da akcionari ubuduće zajednički deluju sa Braćom Pivac, a budući ugovor bi uključio i zaštitu sadašnjih radnika.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE