Bivša direktorka muzeja optužena za zloupotrebu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivša direktorka muzeja optužena za zloupotrebu

  Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivše direktorke Etnografskog muzeja Mirjane Menković i odgovornog lica Omladinske zadruge Gaudeamus Ranke Dedović, zbog sumnje da su zloupotrebama položaja oštetile muzej za više miliona dinara.

  Mirjana Menković se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Ranka Dedović za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

  Optužnicu protiv njih dve nedavno je potvrdilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tom sudu. Njihovi branioci su na tu odluku izjavili žalbe, tako da se čeka konačna odluka Apelacionog suda.

  Pored Menkovićeve i Dedovićeve, ovaj slučaj obuhvata još trojicu osumnjičenih koji su sa Tužilaštvom sklopili sporazume o priznanju za uslovne kazne zatvora, koje je presudama potvrdio sud.

  Predrag Martinović je tako, kao osnivač Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću Nju rej, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

  Na tri meseca uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od godinu dana, osuđen je Igor Šebeščen kao odgovorno lice Agencije za kancelarijsko-administrativne poslove Sebastijan MBI, dok je Željko Marković kao odgovorno lice preduzetničke radnje “Houm art osuđen na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine.

  Tužilaštvo nije saopštilo detalje optužnice, što ne čini pre odluke Apelacionog suda.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Etnografski muzej

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE