Bivši radnici Fijata: Otpremnine na dugove, a posle...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši radnici Fijata: Otpremnine na dugove, a posle…

  30Radnici koji su dobrovoljno otišli iz kragujevačkog Fijata planiraju da od otpremnina, pre svega, prebiju dugove. Samo retki će se upustiti u privatni biznis.

  Zbog gašenja jedne smene, za odlazak iz firme opredelilo se 700 od ukupno 3.200 radnika, koji su u zavisnosti od broja godina provedenih u fabrici dobili između 4.800 i 14.000 evra.

  Ipak, red ispred jedne od banaka gde su se na račun delile otpremnine još jedan je dokaz da nije sreća u novcu.

  “Otišao sam bukvalno pod pretnjom pošto su me u poslednjih godinu dana šefovi premeštali sa jednog na drugo mesto, terali čak i da ribam podove. Nekoliko puta sam ih prijavio za mobing.”

  Od 615.000 dinara koliko sam dobio, kada vratim banci kredit i sve dugove, ostaće mi 150.000 dinara. Šta mogu sa tim da radim osim da preživljavam dok ne nađem drugi posao, kaže za Blic Goran Petrović, koji je u fabrici radio na izradi karoserije.

  “Dobio sam oko 5.000 evra, ali imam troje dece i nezaposlenu ženu. S tim parama ćemo živeti dok ne nađem drugi posao.” Ne razmišljam da otvaram svoju firmu jer nemam s čim, kaže Ivan Tanasković, koji je u Fijatu bio zadužen za šasije automobila.

  “Deo novca ću iskoristiti da se razdužim, a i da smanjim napola ratu za kredit.” Od para što mi ostanu pokrenuću neki sitniji privatni biznis, otkriva planove Gordana Vasiljević, čiji suprug i sin ne rade.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE