Bivši radnik Zastave nudi fabriku koja bi "spasila" Kragujevac

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bivši radnik Zastave nudi fabriku koja bi “spasila” Kragujevac

  Nekadašnji lider “Radničkog otpora”, a sada predstavnik bivših radnika Zastava automobili Radiša Pavlović obratio se gradskoj vlasti sa ponudom za otvaranje fabrike koja bi odmah zaposlila 130, a za godinu dana 2.000 ljudi.

  Pavlović je rekao agenciji Beta da se sa ovom ponudom kao ovlašćeni predstavnik kanadske korporacije Tesla digital obratio 3. januara gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću, ali još nije dobio odgovor.

  On je naveo da se radi o novim tehnologijama i proizvodima, kako za domaće tako i za svetsko tržište kao i o “ogromnim uštedama” za budžet grada, javna preduzeća i ustanove.

  “Da ste još 2015. godine poslušali naš predlog već bi sad imali ogromne uštede u budžetu – projekat bi se isplatio za dve godine, radnici zaposlili i izvozilo bi se za svetsko tržište”, naveo je Pavlović u ponovnom obraćanju lokalnoj vlasti u Kragujevcu.

  On je rekao da su od tada izgubljene dve godine, ali je izrazio nadu da to ovoga puta neće biti tako.

  Pavlović je podsetio da grad Kragujevac raspolaže slobodnim kapacitetima koji bi odgovarali potrebama fabrike i kao primer naveo prostor u Zastava kamionima i Rezervnim delovima 21.oktobra.

  O ovoj ponudi Pavlović je obavestio i grupu bivših radnika Zastave na skupu ispred Skupštine grada.

  On je takođe najavio da će u ime bivših radnika Zastava automobili biti podneta kolektivna tužba zbog njihovih potraživanja koja je odbio stečajni upravnik te fabrike, a odnose se na povraćaj sredstava koja su radnici godinama izdvajali za solidarnu stambenu izgradnju, akcije i deonice, kao i za zajam za Zastavu.

  Pavlović je podsetio i da se već 14 godina vodi sudski spor po tužbama bivših Zastavinih radnika koji traže neisplaćenu razliku u zaradama. On je naveo da se, prema njihovoj računici, svakom radniku duguje od 2.000 do 5.000 evra.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE