BIZLife lista “30 ispod 30”: Dragana Atanasov Poparić, direktor poslovanja, „Hive Ventures Services” u Srbiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Dragana Atanasov Poparić, direktor poslovanja, „Hive Ventures Services” u Srbiji

  Dragana je rođena 1990. godine u Beogradu, gde je završila osnovne poslovne studije. Od malih nogu je imala želju da se usavršava u inostranstvu, te u Švajcarskoj upisuje master studije u oblasti internacionalnog poslovanja – SBS Swiss Business School. Svoju karijeru je otpočela 2014. godine u kompaniji „Nicoll Curtin Technology” (deo globalne „The Hive grupe”) u Cirihu. Šest godina kasnije, Dragana je na poziciji zamenika direktora u istoj firmi i generalna direktorka ogranka u Srbiji, zbog čega je na redovnoj relaciji Beograd‒Cirih. Slobodno vreme Dragana provodi sa porodicom, prijateljima, voli da putuje i trenira boks.

  Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

  Iz trenutne perspektive mogu slobodno da kažem da sam godinama pravila put koji je vodio ka povratku u Srbiju. Iako sam gradila karijeru u Švajcarskoj, zemlji u kojoj često i rado boravim, Srbija je moj dom, mesto gde su prijatelji i porodica. Čekala sam poslovnu priliku koja bi povratak u Srbiju učinila mogućim. To se dogodilo kada sam ogranak kompanije za koju radim otvorila u Beogradu. Oduvek sam volela posao kojim se bavim, ali još više uživam u tome što radim od kada sarađujem sa našim ljudima. Lep osećaj mi stvara i mogućnost da pružim svoj doprinos u zapošljavanju i podržavanju mladih i talentovanih ljudi u Srbiji. Od malih nogu sam imala ambicije i planove za svoju karijeru, a moj povratak u Srbiju je nastavak, ili početak, nečeg posebnog.

  Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

  Uspešna poslovna žena.

  Omiljeni predmet u školi?

  Engleski jezik.

  Poslovni uzor?

  Rasla sam uz primer nekoliko jakih i poslovno uspešnih žena iz svog bliskog okruženja. Način na koji postižu balans između porodice i posla za mene je vredan divljenja i nešto čemu težim.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE