Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

BIZLife lista “30 ispod 30”: Jovana Debeljević, Senior Software Developer, Vojvođanska banka

Jovana je završila studije u Novom Sadu na Ekonomskom fakultetu. Tokom studija volontirala je na raznim sportskim i muzičkim događajima. Između ostalog, dve godine je volontirala na „Egzit” festivalu.

Nakon završenih studija, počinje karijeru u tadašnjoj OTP banci a. d. Novi Sad, koja se u aprilu 2019. godine spojila sa Vojvođanskom bankom a. d. Novi Sad.

Već pet godina u njoj unapređuje i širi svoja znanja i veštine u oblasti razvoja i unapređenja bankarskog softvera, kao Senior Software Developer. Kako Jovana kaže, posao softver developera u banci možda ne može skroz da se poistoveti sa poslom developera u nekoj „klasičnoj” programerskoj firmi, ali svakako ima svojih izazova, s obzirom na veličinu i kompleksnost bankarskog sistema, u kojem uvek ima nešto novo da se nauči.

Pored svog posla u Vojvođanskoj banci, poslednjih šest godina radi i kao sertifikovani instruktor fitnesa.

Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

Iako znam dosta ljudi u drugim strukama koji imaju poteškoća sa pronalaskom zadovoljavajućeg posla u struci, ili uopšte posla u struci, mislim da je situacija za nas, IT-jevce, malo povoljnija. Postoji dosta firmi koje daju priliku mladim ljudima da započnu svoju karijeru i steknu određeno početno iskustvo u poslu. Odlučila sam da ostanem u Srbiji jer sam trenutno zadovoljna u kom pravcu se moja karijera razvija ovde i smatram da još uvek ima dosta mesta za razvoj i napredak.

Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

Pedijatar.

Omiljeni predmeti u školi?

Matematika i fizičko.

Poslovni uzor?

Nemam jednog uzora. Ugledam se na ljude koji me okružuju, a koji su postigli uspeh zahvaljujući svom radu i trudu.

Izvor: BIZLife magazin

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE