BIZLife lista "30 ispod 30": Petar Dragnić, Pin Escape Room (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife lista “30 ispod 30”: Petar Dragnić, Pin Escape Room (VIDEO)

  Petar Dragnić je rođen u Beogradu, 1993. godine. Formalno obrazovanje ga nije preterano zanimalo i fakultet je upisao, pre svega, kako bi učestvovao u programu „Work and Travel” u Americi, sa željom da, kao student, proputuje Ameriku, upozna ljude iz različitih zemalja i ostvari neke svoje dečačke snove obilazeći gradove poput Njujorka, Majamija, Los Anđelesa itd.

  Upravo na tim putovanjima javila mu se ideja o pokretanju svog biznisa, a kada je, 2015. godine, prvi put probao igru „Escape Room” u Rumuniji, shvatio je da je to idealan posao za njega i mesec dana kasnije je osnovao „PIN Escape Rooms” u Beogradu. Prošle godine osnovao je i „VIPER Escape Rooms” u Novom Sadu.

  Posetioci svakodnevno pokušavaju da pronađu izlaz iz njegovih soba za bekstvo, a neke kompanije, poput „Nordeus” i „Mozzart”, često organizuju tim bilding za svoje zaposlene u ovakvim igrama, jer su prepoznali „Escape Room” kao idealan način da se članovi njihovih timova zabave i usput testiraju svoje sposobnosti komunikacije i timskog rada.

  Pored „Escape Room” igara u Srbiji, igre koje je Petar kreirao trenutno se mogu igrati i u 10 različitih država.

  Učestvovao je na prestižnim programima za mlade preduzetnike koje organizuje američki Stejt department: International Visitor Leadership Program (IVLP) i The Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI) Fellowship. Imao je čast i da učestvuje na najvećem preduzetničkom događaju na svetu – Global Entrepreneurship Summit, u Hagu.

  • Koji je bio prelomni trenutak u vašem životu, zbog kog ste sad tu gde ste?

  Prelomni trenutak je bio kada sam, sa 20 godina, otišao u Ameriku na program „Work and Travel”. Bio sam prinuđen da se sâm snalazim na drugom kontinentu radeći poslove koje nikada nisam radio, sa ljudima koji dolaze iz različitih kultura. Nakon radnog dela programa, proveo sam dva meseca putujući po Americi i obilazeći mesta o kojima sam kao mlađi mogao samo da sanjam.

  Vreme provedeno u Americi pomoglo mi je da se naviknem na nove situacije i sebi dokažem da mogu da ostvarim sve što sam zamislio. Pored nezaboravnih uspomena koje sam sakupio na ovoj avanturi, uspeo sam i da zaradim novac koji mi je bio potreban za pokretanje svog biznisa.

  Preko ovog programa sam upoznao i svoja dva poslovna partnera – Nemanju i Vladimira, kao i svoju suprugu, Andreu, iz Rumunije, tako da je odluka da učestvujem na ovom programu najbolja odluka koju sam doneo u životu.

  • Koja je najvažnija lekcija koju ste naučili u dosadašnjem radu?

  Postavljanje ciljeva je ključ napretka.

  • Ko je vaš „mentor iz snova” (kada biste mogli da izaberete bilo koju ličnost, iz Srbije ili sveta)?

  Uopšte ne bih voleo da imam mentora (smeh).

  • Koja je vaša definicija uspeha?

  Uspeh je biti srećan.

  • Obrazovanje ili praksa?

  Praksa.

  • Koliko sati dnevno, u proseku, provedete radeći?

  Nekada je to sat vremena, a nekada su 24 sata.

  • Koja je najvažnija osobina uspešnog poslovnog čoveka ili žene?

  Disciplina.

  • Kako biste opisali generaciju Z, kojoj i vi pripadate?

  Zbunjeni.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: BIZlife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE