Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi pokušaj kompanije Nokia da zaustavi svoj dalji pad

    Kompanija Nokia predstavila je novi model telefona "lumia 925" sa metalnim kućištem i kamerom koja postiže odlične rezultate u uslovima slabe osvetljenosti, koji bi trebalo da pomogne finskom proizvodjaču da izadje iz krize.

    Nova "lumia" radi na Windows mobilnom operativnom sistemu (Windows Phone 8) i snima odjednom 10 fotografija pri slabom osvetljenju. Takodje je osposobljen za deljenje sadržaja preko društvenih mreža Facebook, Twitter i Foursquare.

    Telefon ima ekran veličine 4,5 inča, AMOLED ekran rezolucije 1280×768 piksela i pogoni ga Snapdragon procesor sa dva jezgra na 1,5 gigaherca.

    Glavni adut novog Nokijonog telefona je odlična kamera rezolucije 8,7 megapiksela sa ugradjenom stabilizacijom slike, autofokusom i LED blicem. Kamera može da snima video u punoj HD rezoluciji pri 30 frejmova u sekundi.

    Telefon ima jedan gigabajt radne i 16 gigabajta skladišne memorije, a njegovom kupovinom dobija se i besplatnih sedam gigabajta skladišnog prostora na SkyDrive, online cloud prostoru dostupnom s savakog uredjaja.

    Novi Nokijin telefon, medjutim, neće biti za svačiji dzep budući da će mu cena u slobodnoj prodaji biti 470 evra bez poreza. Model će se prvo naći u prodaji na evropskom tržištu i u Kini u junu, prenosi AP.

    I pored predstavljanja novog modela, koji bi trebalo da zaustavi posrnuće nekada najvećeg svetskog proizvodjača mobilnih telefona, akcije Nokije pale su danas na berzi za više od četiri odsto i vredele su 2,80 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE