Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Holcim otvorio novu fabriku betona u Beogradu

    Kompanija Holcim Srbila svečano je otvorila i pustila u rad novu fabriku betona u Dobanovcima, kraj Beograda.

    Nova Holcimova fabrika predstavlja investiciju od 2 miliona evra, a namenjena je proizvodnji betona, kapaciteta 100 hiljada tona godišnje. Najveći deo plasmana ovog proizvoda realizovaće se na tržištu Srbije. Ovo je druga Holcimova fabrika betona u Beogradu. Prva fabrika otvorena je 2006. godine u Krnjači.

    Povodom svečanog otvaranja fabrike u Dobanovcima, Holcim Srbija okupila je najviše predstavnike ministarstava, stranih ambasada, lokalne samouprave grada Beograda i Paraćina, kao i poslovne partnere i predstavnike medija. Fabriku u Dobanovcima svečano je pustio u rad generalni direktor Holcim Srbije Claudiu Soare.

    – Otvaranje nove fabrike betona jeste značajna investicija, i u vremenu krize nažalost ovakva praksa predstavlja izuzetak, ali ukoliko pogledamo poslednjih 11 godina od kada je Holcim u Srbiji, možemo videti da je Holcim neprestano investirao u različite oblasti, tako da je od 2002. godine ukupno investirano više od 131 milion evra. Kada je u pitanju ulaganje u lokalnu zajednicu, za Popovac, gde se nalazi naša fabrika cementa, i Paraćin ukupno je izdvojeno preko 4.3 miliona evra; u oblast bezbednosti i zdravlja na radu uložili smo više od 4 miliona evra, u razvoj naših zaposlenih više od 4.5. miliona evra, a u zaštitu životne sredine preko 10 miliona evra. Otvaranjem nove fabrike vredne 2 miliona evra samo potvrđujemo našu želju da ostanemo u Srbiji i nastavimo sa ulaganjima u održivi razvoj i poslovanje, izjavio je generalni direktor Claudiu Soare.

    Kompanija Holcim Srbija deo je švajcarskog koncerna Holcim koji je jedan od najvećih svetskih proizvođača cementa, gotovih betona, agregata i asfalta,i posluje u oko 70 zemalja na svim kontinentima. Cementara je smeštena u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Danas Holcim Srbija poseduje i dve fabrike betona, u Krnjači i u Dobanovcima kraj Beograda, kao i kompaniju za eksploataciju peska i šljunka iz Dunava.

    Tokom decenije poslovanja u Srbiji (od 2002. godine) naša kompanija investirala je više od 100 miliona evra. Osim ulaganja u proizvodnju i tehnologiju, posebno su značajna ulaganja u projekte iz oblasti društveno odgovornog poslovanja. Samo u toku 2011. u tu oblast uloženo je skoro 300.000 evra. Takođe, doprinos naše kompanije srpskoj ekonomiji u 2011. godini bio je oko 35 miliona evra. Planirani investicioni program, u 2013. godini dostići će nivo od četiri miliona evra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE