Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarska IT kompanija planira da zaposli još stručnjaka u Srbiji

    Švajcarska kompanija za razvoj softverskih rešenja youngculture planira da u Srbiji zaposli još IT stručnjaka u čemu bi svakako pomogla iskazana namera države da podrži razvoj IT sektora u Srbiji.

    Ova kompanija koja u Srbiji posluje od 2004. godine sa više od 120 zaposlenih u Beogradu i Nišu, donosi savremene uslove rada u neformalnom okruženju i moderno dizajniranom prostoru, a svojim zaposlenima, od kojih je 79% visokoobrazovanih,  pruža veliki broj mogućnosti za profesionalno usavršavanje i razvoj kao i treninge za korišćenje specifičnih tehnologija koje nisu dostupne na srpskom tržištu, kao što su hybris i razvoj aplikacija za iPhone.

    „Dugogodišnje iskustvo rada je pokazalo da s punim pravom možemo da kažemo da smo izrasli u poželjnog poslodavca koji nudi dobru radnu kulturu po uzoru na najveće svetske IT kompanije i koji veruje u svoj tim,“ rekao je Marco Zoppi, osnivač i CEO youngculture Grupe.

    Odlična saradnja sa programerima iz Srbije počela je još u Švajcarskoj kada je kompanija           odlučila da otvori svoj prvi Razvojni centar upravo u Beogradu. Kao kompanija, koja se bavi razvojem naprednih softverskih rešenja putem niršoring (nearshoring) modela poslovanja – posebnog oblika autsorsinga  koji podrazumeva izmeštanje poslovanja na neku od geografski bliskih lokacija – Srbija je ispunila potrebne preduslove za dolazak jedne ovakve kompanije, zahvaljujući dobroj geografskoj poziciji i stručnom kadru.

    „Izuzetno cenimo inicijativu koju je Vlada Srbije preduzela kako bi pružila podršku razvoju IT industrije, a naročito deo koji se odnosi na poreske olakšice za softverske kompanije, koje će olakšati naše poslovanje u Srbiji i pomoći nam da zaposlimo još više domaćih stručnjaka,“ dodao je Zopi.

    Od osnivanja u Cirihu 1996. godine, youngculture je postala multinacionalna kompanija koja se finansira sopstvenim sredstvima. Pored Razvojnih centara u Srbiji, otvorena su predstavništva u Minhenu i Beču, dok je za 2013. godinu najavljeno i otvaranje Razvojnog centra u Rumuniji. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE