Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smeće sa Obamine inauguracije za 100 dolara

    Nakon što su mu saradnici osporili značaj dizajna ambalaže, njujorški umetnik i preduzetnik Justin Gignac osmislio je "New York Garbage For Sale", i već 12 godina prodaje upakovano đubre sa ulica "Velike jabuke", po cenama od 50 do 100 dolara, i to širom sveta.

    Da bi kolegama dokazao da nisu u pravu, Justin je otišao u potpunu krajnost i rešio da upakuje đubre, jer je bio siguran da će dobro pakovanje uspeti da proda nešto što niko ne kupuje. Zatim je počeo da sakuplja smeće po prljavim njujorškim ulicama.

    Za 12 godina, 1.300 paketića upakovanog smeća u Lucite pakovanju, potpisanih i numerisanih, prodao je po ceni od 50 dolara po komadu.

    Uz originalnu seriju "100 odsto autentičnog“ njujorškog đubreta, ovaj mladi umetnik je napravio i niz limitiranih pakovanja koja uključuju otpatke pokupljene sa ulica nakon važnih događaja kao što su: Obamina inauguracija, Republikanska nacionalna konvencija, pobednička parada Jenkija nakon osvajanja titule, Novogodišnje večeri na Tajms skveru, Poslednji dan na starom stadionu Jenkija, Dan Svetog Patrika i mnoga druga koja su koštala i do 100 američkih dolara.

    Verovali ili ne, lepo upakovano đubre u providnim plastičnim kutijama privuklo je brojne poštovaoce smeća sa skoro svih kontinenata, pa je dovitljivi Gignac uspeo da ga proda kupcima u preko 25 zemalja širom sveta.

    Justin se nije tu zaustavio, već je nastavio da širi biznis i sada skuplja i đubre sa ulica drugih američkih gradova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE