Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Buffett tokom krize zaradio 10 milijardi dolara

    Američki biznismen Warren Buffett, koji se nalazi na četvrtom mestu Forbesove liste najbogatijih ljudi, već je zaradio oko 10 milijardi dolara dobiti ulaganjem u velike kompanije od početka svetske finansijske krize i ta suma nastavlja da raste.

    Kako je objavio The Wall Street Journal, Buffett koji kontroliše holding Berkshire Hathaway, ostvario je 680 miliona dolara neto profita nakon štu mu je američka prehrambena kompanija Mars vratila dug od 4,4 milijarde dolara, jer je preuzeo njeno zavisno preduzeće Wrigley. Buffett je u Wrigley uložio ukupno 6,5 milijardi dolara.

    Druge velike Buffettove investicije u godinama krize bile su u banke Goldman Sachs i Bank of America, po pet milijardi dolara u svaku, u kompanije General Elektrics i Dow Chemical Company, po tri milijarde dolara, a u osiguravajuću grupu Swiss re 2,7 milijardi dolara.

    Ukupna dobit koju je Buffett ostvario zahvaljujući tim ulaganjima već je dostigla 9,95 milijardi dolara.

    Prema pisanju lista, ova strategija u potpunosti odgovara devizi kojom se Buffett vodi u poslovanju "Budi plašljiv kada su drugi pohlepni, budi pohlepan kada su drugi plašljivi".

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE