Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šest decenija Imleka

    Kompanija Imlek, regionalni lider mlekarske industrije, svečano obeležava 60 godina rada i najavljuje proširenje palete svojih organskih proizvoda u 2014. godini.

    Ističući da ovaj jubilej predstavlja veliki dan za Imlek, generalni direktor Slobodan Petrović izjavio je Tanjugu da očekuje uspešno poslovanje kompanije i u budućnosti.  Imlek je, kako kaže, vodeća mlekara u regionu, koja godišnje preradi više od 370 miliona litara mleka.

    Potpredsednica PKS Vidosava Džagić uručila je Petroviću priznanje povodom uspešnog rada i poručila da se Imlek izdvaja kao kompanija koja se uspešno suočila sa vlasničkom transformacijom, lider u transformaciji srpske mlekarske industrije i pionir u prenošenju EU regulative.

    Imlek, osim proizvodnje u Srbiji, ima i svoje pogone u BiH i Makedoniji, dodao je Petrović. On je na svečanosti, obraćajući se velikom broju zvanica iz privrednog, političkog i kulturnog života kazao da Imlek sada ima više od 1.300 radnika.

    Petrović je podsetio da je u Imlek, od privatizacije 2003. godine uloženo više od 130 miliona evra, i dodatnih šezdesetak miliona evra u restruktuiranje farmi dobavljača sirovog mleka.

    Imlek u svom asortimanu trenutno ima više od 100 vrsta proizvoda i namerava da u narednoj godini obogati ponudu organskih proizvoda, kazala je Tanjugu Svetlana Glumac, direktorka korporativnih poslova DFG, u okviru koje posluje Imlek.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE