Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Macan diže prašinu i širi planove

    Iako još uvek nije stigao u prodajne salone, za novim crossoverom Porschea već mesecima se diže velika medijska prašina, a povod za povećan publicitet je objavljivanje novih, ambicioznih planova o proizvodnji većoj od planirane.

    Kako prenosi Reuters, Porsche je promenio prvobitni plan da u 2014. proizvede 50.000 primeraka modela Macan. Odluka da se proizvede 80.000 jedinica, zanimljivo, doneta je i pre službenog početka prodaje, predviđenog za april 2014.

    Iako Porsche nije objavio zbog čega je došlo do tako velike promene plana, sigurno je da kompanija ništa ne prepušta slučaju i da je dobro ispitala tržište i reakcije nakon premijere Macana u krajem 2013.

    S druge strane, postavlja se pitanje koliko su optimistična predviđanja o broju prodatih primeraka realna, imajući u vidu da je Macan, na osnovu objavljenih cenovnika, u klasi većeg modela Cayenne.

    Porsche Macan je strateški vrlo bitan za petogodišnji plan kompanije, jer zahvaljujući njemu, ovaj proizvođač namerava da do 2018. poveća godišnju prodaju sa 162.145 automobila u 2013. na preko 200.000 vozila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE