Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Alfa Romeo postaje nezavisna firma

    Alfa Romeo bi mogao postati samostalna firma sa sopstvenim menadžmentom, poput Ferrarija i Maseratija, čiji je Fiat-Chrysler većinski vlasnik, tvrde izvori bliski firmi.

    Šef Fiat-Chrysler grupacije Sergio Marchionne će 6. maja otkriti petogodišnju strategiju za sve brendove njegove firme, a glavno pitanje koje zanima industriju je sudbina posrnulog Alfa Romea.

    Nove glasine o sudbini Alfa Romea takođe navode da bi brend mogao da se proizvodi isključivo u Italiji, kao i da će od Ferrarija preuzeti motore, ali i zanimljiv podatak da će ponuda biti sačinjena isključivo od automobila sa zadnjim pogonom, odnosno pogonom na svim točkovima kada su u pitanju krosoveri i SUV modeli.

    Ovaj potez predstavlja četvrtu novu strategiju koju će Marchionne predložiti za Alfa Romeo od kada je u Fiatu od 2004. godine.

    Malo je reći da su prethodni planovi, koji su predviđali prodaju od 500.000 tokom 2014, odnosno 300.000 do 2016 propali s obzirom na to da je Alfa Romeo tokom prošle godine prodao samo 101.000 automobila, od čega 90 odsto u Evropi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE