Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sony u gubicima 1,2 milijarde dolara

    Oslabljeni japanski elektronski gigant Sony izgubio je 1,26 milijardi dolara u fiskalnoj godini zaključno sa martom 2014, zbog visokih troškova povezanih sa izlaskom iz sektora proizvodnje ličnih računara, kao i bolnih reformi.

    Kompanija je u tom periodu registrovala gubitak od 128,37 milijardi jena (1,26 milijardi dolara), a za tekuću fiskalnu godinu koja se završava u martu 2015. prognozira neto gubitak od 50 milijardi jena, navodi se u saopštenju kompanije, a prenosi France presse.

    S druge strane, prihodi su porasli 14,3 odsto, na 7,76 biliona jena zbog slabe nacionalne valute, rekordne prodaje nove igračke konzole Playstation 4 i snažne tražnje za pametnim telefonima.

    Izveštaj o zaradi objavljen je samo dan nakon što je Sony saopštio da, treću godinu zaredom, neće isplatiti bonuse rukovodstvu.

    Američka bonitetna agencija Moodys je nešto ranije snizila kreditni rejting Sonyja na status "smeća", uz obrazloženje da kompanija mora učiniti više kako bi popravila stanje u svojim finansijama.

    Investitori su ovog meseca bili šokirani kada je Sony upozorio da će izgubiti preko 110 milijardi jena, kao i da će ukinuti 5.000 radnih mesta u sektorima proizvodnje kompjutera i televizora.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE