Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potop akcija Facebooka, ali ne zbog profita

    Društvena mreža Facebook prijavila je duplo veći kvartalni profit, ali se uprkos tome suočila sa sunovratom vrednosti akcija nakon što je najavila velika ulaganja u budućnosti, umesto da uživa u kratkoročnim blagodetima.

    Akcije Facebooka, koje su u poslednjih nekoliko dana na istorijskom minimumu, pale su za preko osam odsto na 74,15 dolara, a na obaranje vrednosti akcija uticao je nagoveštaj rukovodstva Facebooka da će izdvojiti više novca za nove talente i tehnologije, što bi trebalo da u budućnosti donese rezultata, prenosi France presse.

    "Komentari rukovodstva su potopili akcije, jer su ostavili utisak da će bez obzira na razvoj situacije, troškovi izmaći kontroli. Mislim da je to zaplašilo tržišta", izjavio je nezavisni analitičar iz američke kompanije Enderle Group, Rob Enderle.

    Akcije Facebooka su pale uprkos tome što je profit kompanije premašio očekivanja, uz povećanje broja korisnika i prihoda. Naime, u kvartalu zaključno sa 30. septembrom, Facebook je ostvario profit od 802 miliona dolara zahvaljujući prihodima od 3,2 milijarde, dok je broj aktivnih mesečnih korisnika porastao na 1,35 milijardi.

    Broj ljudi koji koriste mobilne uređaje kako bi se konektovali na Facebook porastao je u septembru na 1,12 milijardi, što je 29-procentni rast u odnosu na septembar prošle godine.

    Samo od reklama, Facebook je u trećem kvartalu ostvario zaradu od 2,96 milijardi dolara, dok je od raznih plaćanja i drugih naknada kompanija generisala 246 miliona dolara, za 13 odsto više u odnosu na isti kvartal lani.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE