Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Renault planira nove jeftine modele

    Francuski proizvođač vozila Renault planira da na tržište plasira novu liniju vozila po vrlo niskoj ceni, čiji će prvi modeli biti komercijalizovani u Indiji narednog leta, po ceni od 3.500 evra, saznaje francuski list Eco.

    Prema ovom izvoru, reč je o četiri modela koja se upravo razvijaju, dve limuzine, jedno SUV vozilo i jedno vozio sa sedam sedišta, ali neki elementi ovog projekta tek treba da dobiju "zeleno svetlo" od generalnog direktora alijanse Renault-Nissan Carlosa Ghosna.

    Komercijalizacija ovih vozila, koja stiže 10 godina nakon što je Renault lansirao prvi lou-kost model Logan, planirana je najpre za zemlje u razvoju, posebno Indiju, a proizvodnja će se odvijati u fabrici u Čenaju. Prodajna cena prvih modela biće 250 hiljada rupija, odnosno nešto manje od 3.500 evra.

    Eco navodi da će direkcija Renaulta početkom naredne godine odlučiti da li će novu liniju vozila plasirati i na evropsko tržište i po kojim cenama, koje će svakako biti više, prilagođene standardu lokalnog stanovništva.

    Novi jeftini modeli, koji će se pridružiti postojećem automobilu Dacia biće razvijeni kao zajednička platforma Renaulta i Nissana. Isti izvor podseća da Dacia beleži najveće stope rasta u Evropi u poređenju s ostalim Renaultovim brendovima. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE