Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Instagram prestigao Twitter

    Po broju mesečno aktivnih korisnika Instagram je prešao Twitter i postao četvrta društvena mreža po veličini iza Google Plusa, piše TechCrunch.

    Plus je pre dva meseca brojio oko 540 miliona korisnika, a ako Instagram nastavi putem kojem se kreće, moga bi brzo da ga (pre)stigne.

    Nakon četiri godine objavljivanja fotografija na Instagramu, došlo se do 70 miliona slika koje se objavljuju svaki dan i oko 30 milijardi njih koje su do sada objavljene.

    Rast korisnika konstantan je već nekoliko godina, a nakon što se Instagram raširio i na Android došlo je do najvećeg rasta u kompaniji do tada, rasta od pedeset miliona korisnika u godinu dana. Toliki se porast nastavio, a broj se korisnika učetvorostručio u svega dve godine.

    Kako se porast stabilizovao, Instagram je odlučio da se pozabavi autentičnošću kao jednom od osnova svog poslovanja. Uskoro planira da uvede oznake za potvrdu identiteta javnih osoba, kako korisnici ne bi pratili lažne profile u uverenju da je osoba prava, po uzoru na Facebook i Twitter.

    U isto vreme je odlučio i da se konačno usredsredi i na lažne i spamerske račune na drugačiji način – više se ne premeštaju u arhivu, već se odmah brišu.

    Ova promena dovodi i do zanimljive situacije u omeru snaga na tržištu društvenih mreža. S Facebookom na prvom mestu, YouTubeom na drugom, Google Plusom na trećem i Instagramom na četvrtom mestu po broju korisnika, prva četiri mesta se podednako dele između medija u vlasništvu Facebooka i Googlea.

    Igrom slučaja, i ukupni broj korisnika se kreće oko milijarde i po, ako se uzmu u obzir samo ta dva medija od pojedine firme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE